PK-Photography & Klaverdijk.org Media

Voor bijna al uw fotografie wensen

Over PK-photography

Wie zit er achter PK-Photography.nl.

Mijn naam ik Paul Klaverdijk. Vandaar ook de PK. Ik ben woonachtig in Capelle aan den IJssel, onder de rook van Rotterdam. Ben geboren in 1979 te Schiedam, en heb mijn hele jeugd in Nieuwerkerk gewoond. Ik woon nu samen met mijn lieve vrouw Diane , waar ik heel graag samen oud mee wil worden. We hebben 4 pony’s, 2 hamsters, 1 poes en een heel aquarium vol met vissen. Diane brengt veel tijd door bij haar paardjes, en ik help daar ook geregeld.

Door de weeks hou ik me bezig met technische en procedurele vraagstukken binnen de boekhouding van het bedrijf waar ik werk.

In de weekenden hou ik me vooral bezig met fotografie. Dit van zaterdag t/m maandag. Ik heb in 2007 mijn eerste spiegelreflex gekocht. Daarvoor was ik ook al wel met fotografie bezig, maar dit deed ik met een “normale” digitale camera.

In 2007 en 2008 heb ik me vooral gericht op de paarden fotografie, dit was voor mij erg toegankelijk, omdat ik en me vriendin dus zelf ook tussen de paarden zitten. Maar omdat paarden niet zoveel terug zeggen, en ik het altijd goed kon vinden met de eigenaren van de paarden, heb ik toen een klein beetje afscheid genomen van het paarden fotograferen, en ben ik verder gegaan met het fotograferen van modellen.
Dit heb ik gedaan tot medio 2015. Hierna ben ik me zelf allrounder in de markt gaan zetten. En ben ik nu voor vele aanvragen beschikbaar.

Ondertussen ben ik met mijn 4de camera bezig, elke camera die ik kocht, moest een beetje meegroeien met de ervaring die ik opdeed. Ben wel helemaal in to Canon, en heb dus ook qua camera spullen alleen maar Canon. Ben met een 350D begonnen, en al snel kwam daar een 400D bij. Later ben ik overgestapt naar een 50D, een heerlijke en veelzijdige camera, en heb er erg veel plezier mee beleefd. Maar ik wilde meer, dus ben sinds begin 2014 in bezit van een 5D. Wat een machtig apparaat is dat. Je kan bijna onder elke omstandigheid mee fotograferen. Zelfs in de wat donkere ruimtes komen de foto’s er nog erg goed uit.

Naast de camera spullen, bezit ik ook een aantal studio gerelateerde spullen. Hier heb ik vooral gekozen voor het merk Falcon Eyes. Heb 4 maal 300 watt flits koppen, waar ik er meestal 1 of 2 van gebruik. Heb diverse “lichtkappen” om goed met het licht te kunnen spelen. Daarnaast heb ik nog een achtergrond systeem waar ik met papier of fluweel mee kan werken.

Per 1 juli 2016 mag ik me zzp-er noemen op het gebied van fotografie en film, en website beheer. Tevens heb ik vanaf 1 augustus een eigen studio tot mijn beschikking.

 

© 2019 PK-Photography & Klaverdijk.org Media

Thema door Anders Norén